Két barát álmának megvalósulása kezdődött el 2006 végén, amikor megvásároltuk az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb Charolais-tenyészetévé válunk.
2009-ben hoztuk az első Charolais tenyészállatokat, azóta közel 100 darab került Franciaországból a tenyészetünkbe. Mivel összesen 90 anyatehénnel dolgozunk ez egy nagyon erős genetikai alapnak mondható. Közreműködtünk több száz egyed hazai és külföldi tenyészetbe kerülésének a megszervezésében és lebonyolításában is, így ma már a tenyészállat export-import is a szolgáltatási köreinkbe tartozik. Mindeközben megismerkedtünk egy teljesen más kultúrával is és rengeteg tapasztalattal gyarapodtunk. Szerintünk felbecsülhetetlen érték egy olyan bizalmi közeg megteremtése, ahol az üzlet révén nemzetközileg elismert francia tenyésztőkkel mély baráti kapcsolat alakul ki.
Az utóbbi időszakban egyre fajsúlyosabbá vált értékrendünkben az egészséges táplálkozás szerepe, így megfogalmazódott bennünk annak igénye, hogy az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát – figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is – érlelt marhahús formájában tegyük elérhetővé az érdeklődők számára hazánkban.
Mára az NPK Charolais márkanévben egyaránt hangsúlyossá váltak mind a tenyésztési, mind a gasztronómiai szempontok.
2014-től az NPK Charolais Farm, NPK Beef márkanév alatt indította el a fentiek szerinti alapelvek mentén és az „Eat Better Beef” küldetéstudattal saját feldolgozó üzemét, a kuriózum és a francia behatás okán is szárazon érleléses, azaz dry-age eljárással dolgozva. A legkedveltebb termékek között vannak a hamburgerhúsok, a steakek, a BBQ termékek, és természetesen a tőkehúsok mellett a késztermékek (sonka, szalámi, virsli, parizer, májas, marhazsír, marhatepertő, stb.) is.
2015-ben elsők között online is elérhetővé váltak termékeink, országszerte házhozszállítással webshopos értékesítés (https://npkbeef.com/) formájában ami mind a mai napig nagy megelégedésre szolgálja ki rajongóit. Az NPK Beef termékei saját értékesítésünk mellett számos hazai delicatesseben, vendéglátóegységben, street food helynél és online kereskedőnél is megtalálhatók. A sorozatosan jelentkező igényekből és lehetőségekből kifolyólag sportrendezvények és kisebb fesztiválók állandó meghívottjai lettünk mint kitelepülő kiállító és vendéglátó, így a catering/vendéglátás oldaláról is számos tapasztalatot gyűjtve.
2020 első felétől egy újabb nagy álom teljesült – és egyben a „farm to table”, azaz a farmtól az asztalig program is megvalósult-, mivel az NPK Beef Budapesten a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójában (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.) megnyitotta első food truckját az NPK Beef Steak & Burger-t, amiből nemcsak készételeket – burgerek, szendvicsek, hot-dog formájában -, hanem már saját feldolgozású hús- és hentesárunkat is értékesítettük. Kifejezetten cél és fontos küldetés volt szintén, hogy a vállalkozásunk támogassa és segítse a hazai társtermelőket viszonteladóként és akár ételeink elkészítésénél alapanyagaik felhasználásával, mint például: sajtok, chili, fűszerek, kávé, teák, lekvárok, stb.
2020 második felétől pedig megnyitottuk a Budaörsi úton (1112 Budapest, Budaörsi út 152/b) második food truckunkat Steak Trezor néven, hasonló alapelveken, de már egy fix üzlethelyiséggel kiegészülve, mely egy prémium delicatesse is egyben! Így békeidőben ez az egység már egy bistro hangulatot is kölcsönöz az odalátogatók számára.
Talán több megközelítésből is érzékelhető, hogy az elhivatottság, az emberek, az állatok, és a termőföld iránt érzett tisztelet, szeretet, és megbecsülés, központi vezérlőelemei annak, akik vagyunk. Úgy gondoljuk, az, hogy értékteremtő tevékenységeinkkel az embereket szolgálhatjuk, kivételes lehetőség az életünkben, amiért rendkívül hálásak vagyunk.
1112 Budapest, Budaörsi út 152/b
+36 20 472 0541
hello@steaktrezor.hu
1112 Budapest, Budaörsi út 152/b
hello@steaktrezor.hu
+36 20 472 0541
Hétfő: 11:00-20:00
Kedd-Szombat: 11:00-22:00
Vasárnap: 11:00-22:00